Kutyák féregtelenítése Kisállat kezelések Ivartalanítás Nyúl, vadászgörény, teknős, madarak dr Nagy Ferenc szakállatorvos

Állatbiztosítás

Rendelőnkben lehetőség van kisállatok és nagyállatok egyedi állatbiztosításának megkötésére a Generali biztosítónál.

Tájékoztató az egyedi állatbiztosításról

A biztosítás a balesetből vagy betegségből való elhullásra, és a balesetből, betegségből származó kórházi ellátásra, szállítás költségeire nyújt biztosítási védelmet.

Kutyák

Állatbiztosítás: Kutya 6 hónapos kortól 6 éves korig biztosíthatók. Az állatnak egyedileg azonosíthatónak kell lennie, 1 éves koráig 2 parvovírus elleni, 2 kombinált, 1 veszettség oltással és 2 alkalommal elvégzett féregtelenítéssel kell rendelkeznie. Egy éves kor fölött 30napon túl és 60napon belül elvégzett 1 parvo, 1 kombinált, és 1 veszettség oltással kell rendelkeznie az állatnak. A biztosítás kötése előtt egyszerűsített általános állatorvosi vizsgálatot kell végeztetni, amelyhez a szükséges nyomtatványt ki kell töltetni a vizsgáló állatorvossal.

A biztosítási összeget a szerződő határozza meg, ez alapján adja meg a biztosító a biztosítási díjat. Az alapbiztosításra ellési- szállítás- sport stb.kiegészítő biztosításokat lehet kötni.

A biztosításhoz szükségesek az állat adatai, továbbá az állattartó, és a tartási hely azonosításához szükséges adatok.

Lovak

Állatbiztosítás: Ló Csikók 6 hónapos kortól 3 éves korig, lovak 3-12 év között biztosíthatók. Az állatnak egyedileg azonosíthatónak kell lennie. 120 ezer forint egyedi biztosítási összeg fölött félévente általános állatorvosi vizsgálatot kell végeztetni.

A biztosítási védelem baleset esetén azonnal, betegség esetén 15 nap várakozási idővel lép életbe. Kehesség, havivakság, patarák, un. butacsíra esetén 90 nap a várakozási idő.

A szükséges nyomtatványok letölthetők az alábbiak szerint.